Nieuws: Crowdfund onschuld voorbij – Kritiek op intransparante crowdfundingplatforms neemt toe

Ariane Kleijwegt concludeert in haar artikel d.d. 23 november 2016 uit De Telegraaf, dat crowdfunding de onschuld voorbij is. De redenen: toenemende investeringsbedragen, gebrekkig toezicht, onjuiste- en onvolledige informatievoorziening en steeds meer experts die waarschuwen voor een nieuw beleggingsschandaal. In de markt wordt gevreesd voor een nieuw beleggingsschandaal.

Advocaat van Financieel Recht Advocaten, Joost Papeveld, is een van de waarschuwende experts die in het artikel van Kleijwegt aan het woord komt:

“Omdat het fenomeen nog relatief jong is, is de markt nog niet opgeschrikt door grote schandalen, maar die komen er onherroepelijk aan, verwacht advocaat Joost Papeveld, gespecialiseerd in financieel recht. Hij hoopt dat gedupeerde funders bij gebrek aan regelgeving via de publiekrechtelijke weg zullen proberen hun gram te halen. „Crowdfunding wordt verkocht als veilig en gezellig, maar het is gewoon agressief beleggen.”

Financieel Recht Advocaten publiceerde reeds verschillende artikelen over de aan crowdfunding verbonden risico’s: 

Financieel Recht Advocaten

Financieel Recht Advocaten komt graag in contact met personen die vragen hebben over crowdfunding, personen die voornemens zijn geld te werven middels crowdfunding, schade hebben geleden of vrezen schade te zullen lijden. Klik hier voor vrijblijvend contact met een van onze advocaten.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant