Nieuws: De verkoop van cadeaubonnen wordt ook onderworpen aan Wwft-verplichtingen

De cadeaukaart industrie maakt zich grote zorgen over de zesde anti witwasrichtlijn die in Brussel wordt behandeld. Het FD schrijft dat aanscherping van de regels belangrijke uitzondering kan wegnemen.

Legitimeren

Daarom moeten kopers van cadeaubonnen altijd hun identiteit verifiëren, ongeacht of de aankoop klein of groot is. Bij de afgifte van het bedrag heeft u ook uw legitimatiebewijs nodig. Veel details van de nieuwe anti-witwasregels moeten nog worden uitgewerkt, maar de cadeaukaart industrie vreest aanzienlijke inkomsten verliezen door het voorstel van de Europese Commissie.

Nieuwe anti-witwasregels zijn alleen van toepassing op cadeaubonnen die bij meerdere ketens kunnen worden ingewisseld. De reden voor de aanscherping is het feit dat terroristen en criminelen onder de radar kunnen blijven dankzij het gebruik van prepaid creditcards. Daarom zullen de regels worden aangescherpt voor alle vormen van elektronisch geld, inclusief cadeaubonnen.

Nieuwe anti-witwasregels zullen naar verwachting minstens een jaar nodig hebben om verdere concrete vorm aan te nemen, waaruit blijkt hoezeer de zorgen van de cadeaukaart industrie terecht zijn.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR, het Incidentenregister en het EVR? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant