Nieuws: GFH Paraplufonds hoeft geldstraf van 150.000 euro niet te voldoen

Nog een kwart van 120 miljoen euro is nog zoek. Het gaat onder andere om duizenden voormalig woekerpolisklanten. Het grootste deel kwam via Luxemburgse vennootschappen en een villa in Hilversum terecht in een Costa Ricaanse teakplantage.

Een van de vijf leiders van dit beleggingsfiasco was financieel adviseur Patrick Kloezen (49 jaar). Kloezen was eerder al rijk geworden door verkoop van woekerpolissen besloot dit nogmaals haarfijn over te doen. Met zijn nieuwe kantoor ‘Visie’, benaderde hij klanten die vastzaten met hun woekerpolis. Deze konden zij omruilen voor een nieuwe pensioen- of andere aanvullende verzekering. De maandelijkse premie die werd betaald, zou in Europese aandelen en obligaties worden belegd.

Wat de overstappers niet wisten, was dat een deel in teakhout en andere dubieuze beleggingen terechtkwam. Dit viel de AFM op en besloot in te grijpen. Hierdoor kreeg Kroezen een boete van 150.000 euro opgelegd. Echter, de AFM kan de overtreding niet hardmaken, waardoor Kloezen niet hoeft te betalen.

Intussen is het imperium wat Kroezen samen met vier zakenpartners had opgebouwd in elkaar gestort. Ongeveer 30 miljoen aan ingelegde gelden is verdwenen.

Klik hier voor de uitspraak van de rechtbank.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Klik hier voor vrijblijvend contact met een van onze advocaten.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant