Nieuws: ING gaat gedupeerde klanten compenseren

ING gaat in navolging van ABN Amro en Rabobank ook haar klanten die een te hoge rente hebben betaald compenseren. De banken hebben bij het hanteren van een variabele rente onvoldoende oog gehad voor de marktrente. Dit wil de bank gaan herstellen door klanten bij wie het verschil 50 euro of meer is, een compensatie te bieden.

De banken zijn deze stappen gaan zetten na een aantal uitspraken van het Kifid, waarin werd geconcludeerd dat de banken onvoldoende rekeningen hebben gehouden met de marktrente. ING heeft 180 miljoen euro uitgetrokken voor de compensatie. Hoeveel klanten de dupe zijn geworden van de te hoge rente wil de bank niet zeggen. Sommigen beweren dat dit veel te weinig is, ABN Amro trok bijvoorbeeld zo’n 250 miljoen uit voor de compensatiebetalingen. Adriaan de Gier is er hier één van, volgens hem loopt de schade voor de banken in de miljarden euro’s. Met zijn stichting Qollect kondigde hij een claim aan richting meerde grote banken in Nederland.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van handelen van uw bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant