Nieuws: Miljoenenboete voor Rabobank

Rabobank heeft Europese beloningsregels niet juist toegepast. Dit is haar duur komen te staan. De bank heeft namelijk van De Nederlandsche Bank (hierna: DNB) een boete van in totaal 2 miljoen euro gekregen. De toezichthouder heeft geconstateerd dat het een paar jaar terug is misgegaan bij diverse bonussen. De Rabobank gaat niet in beroep, nu het een oude kwestie uit 2014 betreft. De DNB heeft laten weten dat de bank inmiddels weer aan de beloningsregels voldoet.

Aan drie medewerkers is in 2014 een te hoge variabele beloning uitgekeerd. Deze beloning was hoger dan honderd procent van de vaste beloning. Ook werd aan 125 medewerkers te vroeg uitbetaald, aangezien de bonus over meerdere jaren uitgesmeerd had moeten worden. Naast diezelfde 125 medewerkers , zijn ook 5 anderen volledige beloond in contanten. Dit had niet mogen gebeuren.

De Rabobank verwacht nog andere geldstraffen van de DNB. Deze zouden betrekking hebben op het tekortschieten in het tegengaan van witwassen. De bank is op last van de DNB klanten opnieuw aan het doorlichten op mogelijke risico’s omtrent witwassen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Financieel recht advocaten

Bent u van mening dat een bank, verzekeraar, een (assurantie-)tussenpersoon een of financieel adviseur ten opzichte van u niet zorgvuldig heeft gehandeld of een (beroeps) fout heeft gemaakt of op andere wijze zijn of haar zorgplicht heeft geschonden, klik dan hier voor vrijblijvend contact.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant