Nieuws: Modelbrief voor teruggeven zorgplicht aan verzekeraars

Adfiz heeft een modelbrief opgesteld die adviseur moet helpen om aanbieders de zorgplicht terug te geven indien zij hiertoe niet bereid zijn. Het gaat om de gevallen dat de klant geen gebruik meer wenst te maken van advies. Zij willen niet meer betalen voor bestaande diensten.

Adviseurs kunnen niet langer voldoen aan de doorlopende zorgplicht en willen de zorgplicht weer bij de verzekeraar leggen. Ook is het mogelijk dat de klant wordt overgeboekt naar de portefeuille van een andere intermediair.

De brief is een voortvloeisel uit de discussie die eerder ontstond. Kifid oordeelde toen dat een adviseur een bepaalde vorm van zorgplicht voor een hypotheek blijft houden, ook als een klant een nazorgabonnement weigert. Adviseurs zijn verplicht wettelijke nazorg gratis te verlenen. “Je hebt al betaald gekregen: het idee is dat die wettelijke nazorg is ingeprijsd in je fee voor advies en bemiddeling.”

Het zou dan ook geen optie zijn om de wettelijke zorgplicht weg te contracteren: teruggeven aan de aanbieder is de enige optie. Adfiz riep daarop op klachten te melden. Deze modelbrief moet de positie versterken van de adviseur die de zorgplicht wil overhevelen aan de aanbieder.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant