Nieuws: Nederlandse vereniging van banken wil in gesprek met wetgevers en toezichthouders

De anti-witwasregeling werkt soms belemmerend voor banken, zo meldt accountant.nl. Volgens de Nederlandse vereniging van banken (NVB) zijn banken het niet eens met het specifieke niveau van de informatie die toezichthouders eisen. Verder zou onduidelijk zijn welk soort bewijs genoeg is om aan te tonen dat klanten niet witwassen. Dit maakt banken extra voorzichtig, zegt de NVB.

In Nederland gaat naar schatting jaarlijks voor 16 miljard euro aan zwart geld rond. Banken moet zich aan steeds meer regels houden. In Nederland houden zich bij banken op dit moment naar schatting 8.000 medewerkers direct en fulltime bezig met de strijd tegen het witwassen. Wanneer het risico op witwassen groter wordt, moeten zij informatie over de klant achterhalen. Als het niet mogelijk blijkt om het risico op witwassen genoeg in te dammen, of als klanten die informatie niet willen geven, wordt de verbintenis niet aangegaan of gestopt.

De NVB wil graag in gesprek met wetgevers en toezichthouders om deze onduidelijkheden uit de weg te ruimen en te bekijken hoe het eerlijke klanten makkelijker gemaakt kan worden een bancaire relatie aan te gaan.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies van uw hypotheekadviseur en/of bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant