Nieuws: Spaarders worden niet gecompenseerd

Nederlandse spaarders die te veel vermogensbelasting hebben betaald over hun spaargeld, hebben toch geen recht op restitutie. Ook Al heeft de Hoge Raad bepaald dat de heffing onwettig is, krijgt niemand het geld terug omdat de regering de bezwaarprocedure in 2015 zonder medeweten heeft aangepast. Dit blijft uit een onderzoek van het FD.

Vermogensrendementsheffing

In het arrest van de Hoge Raad is te lezen dat de gehanteerde vermogensrendementsheffing, die uitgaat van een fictief rendement, in strijd handelt met het Europese recht.

In de oude regeling, die liep van 2013 tot en met 2016, liepen spaarders automatisch mee in de zogenoemde massaal bezwaarprocedure. Vanaf 2017 hebben meer dan 60.000 spaarders individueel bezwaar aangerekend, een klein deel van alle spaarders die dat hadden kunnen doen maar wellicht niet op de hoogte waren van de wijziging.

Het FD constateert dat er in Den Haag voorlopig geen animo is voor een politiek besluit om de grote groep spaarders schadeloos te stellen.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR/EVR of andere verwijzingsregisters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant