Nieuws: Steeds meer betalingsachterstanden bij crowdfundingleningen

Crowdfundinginvesteerders moeten steeds langer wachten op hun gelden. Gebleken is dat een derde van de investeerders bij projecten waar een betalingsachterstand is ontstaan, langer dan een jaar wacht op de aflossing van de lening, zoals is afgesproken. In vergelijking met twee jaar geleden gaat het om een verdubbeling van het aantal gevallen.

De Brancheorganisatie Crowdfundmarkt heeft en onderzoek gedaan naar alle geregistreerde crowdfundingplatformen in Nederland. Deze platformen samen vertegenwoordigde een bedrag van meer dan één miljard euro in vijf jaar.

Het aantal betalingsachterstanden nemen de laatste jaren toe. Momenteel staat er een bedrag van totaal 24 miljoen euro open. Vorig jaar ging het om een bedrag van 11 miljoen euro. De betalingen betreffen aflossingen waar al minimaal 45 dagen niets is betaald.

Ook is al een fors bedrag afgeboekt. Wegens faillissementen is al 21 miljoen euro aan crowdfundingleningen definitief afgeboekt. Er wordt verwacht dat dit bedrag zal toenemen als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u geïnvesteerd in een crowdfundingproject en heeft u hier vragen over, bijvoorbeeld over een eventueel geleden verlies? Financieel Recht Advocaten kan u adviseren over de mogelijkheden. Klik hier voor contact met ons.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant