Uitspraak: Rabobank schendt zorgplicht en informatieplicht niet

Het Kifid moet zich buigen over het advies dat Rabobank heeft gegeven aan verschillende klanten rondom hun beleggingsverzekering. De vier verschillende klanten stellen dat de Rabobank niet voldaan heeft aan haar zorgplicht en informatieplicht. De commissie oordeelde over de gevallen en kwam tot het oordeel dat de Rabobank in het gelijk werd gesteld. Er werden verschillende verzekeringen geadviseerd. Het gaat in alle gevallen om beleggingsverzekeringen waarbij het risico van overlijden meeverzekerd is. Twee polissen kwamen tot uitkering, de twee andere werden eerder al afgekocht.

Het Kifid ging niet mee in de stellingen van klanten. In ieder geval zou vooraf of anders bij het afsluiten van de verzekering voldoende productinformatie zijn verstrekt. De informatie was ook voldoende duidelijk om te begrijpen dat het ging om een beleggingsproduct met een risico.

Ook omtrent de zorgplicht slagen de klachten niet. De Rabobank heeft de consumenten altijd voldoende op de hoogte gehouden van wijzigingen in wet- en regelgeving. Bovendien kregen de klanten jaarlijks een overzicht van de waarde.

Bij twee van de vier heeft de Rabobank de klanten tijdens de looptijd uitgenodigd voor een gesprek om te bekijken of de betrekkende producten nog passend waren. De betreffende klanten zijn hierop niet ingegaan. Eventuele negatieve gevolgen dienen volgende het Kifid voor rekening van de consument te blijven. Ook indien gedurende de looptijd de beleggingsmix is aangepast, draagt de consument de gevolgen zelf. Van schadevergoeding is geen sprake.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over de zorgplicht van banken met betrekking tot een hypotheek of ander financieel product? Neem dan nu contact met ons op.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant