Uitspraak: Verzekeraar mag niet korten op schadevrije jaren

Consument heeft een verzekering bij Independer. De moeder van consument reed in juni 2018 in de auto van haar zoon (consument). Toen ze rechtsaf wilde om de inrit op te rijden, is zij met een ander op een scooter gebotst. De moeder reed erg langzaam omdat de auto vol zat met dozen witte wijn.

Om de inrit te kunnen bereiken moest de moeder eerst een busbaan, toen een fietspad en daarna een stoep oversteken. Op het fietspad deed het voorval zich voor.

De schade werd gepoogd bij Independer te verhalen. De verzekeraar erkende direct de aansprakelijkheid en heeft de schade van ruim 1.200 euro vergoed aan de scooterrijder. De aanrijding heeft gezorgd voor inperking op de schadevrije jaren van de verzekerde (consument).

De verzekerde is het hier niet mee eens. De scooter had namelijk defecte remmen. Daarom had onderzoek moeten worden gedaan naar de toedracht. De tegenpartij had immers ook de toedracht op het schadeformulier verdraaid.

Oordeel Commissie

De commissie oordeelt dat de aansprakelijkheid niet zo gemakkelijk had mogen worden erkend. Daarnaast hadden de schadevrije jaren niet in mindering gebracht mogen worden. Independer moet de schadevrije jaren herstellen. Het had voor de hand gelegen dat de verzekeraar onderzoek had gedaan naar de omstandigheden van de aanrijding.

De verzekeraar heeft onvoldoende rekening gehouden met de belangen van consument. Consument had ook gevraagd om de schade aan zijn auto van 2.000 euro te vergoeden. Daarin gaat de commissie niet mee nu sprake is van een WA-verzekering.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij behandelen geen zaken op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingsbasis, zie: www.rvr.org).

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant