Nieuws: De gevolgen van het blokkeren van uw bankrekening door de bank

Als ondernemer of particulier is het hebben van een bankrekening essentieel om financiële transacties uit te voeren en uw dagelijkse zaken te regelen. Helaas kan het voorkomen dat uw bank besluit om uw bankrekening te blokkeren. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering of persoonlijke financiën.

Bankrekening blokkeren op grond van de Wwft

Banken hebben een wettelijke verplichting om witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) tegen te gaan. In het kader van deze verplichting kunnen zij maatregelen nemen om verdachte transacties te onderzoeken en indien nodig uw bankrekening tijdelijk te blokkeren. Dit kan gebeuren als er een vermoeden bestaat dat uw bankrekening gebruikt wordt voor illegale activiteiten, zoals witwassen. De bank moet zorgvuldig handelen en heeft de plicht om verdachte situaties te onderzoeken alvorens tot blokkering over te gaan.

De gevolgen voor u als klant

Het blokkeren van uw bankrekening kan aanzienlijke gevolgen hebben voor uw financiële situatie. U kunt tijdelijk geen betalingen doen, uw rekeningen niet betalen en geen geld opnemen. Dit kan leiden tot liquiditeitsproblemen en vertragingen in uw bedrijfsvoering. Als particulier kunt u te maken krijgen met het niet kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen en het missen van belangrijke transacties.

Wat kunt u doen?

Indien uw bankrekening geblokkeerd is, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Allereerst kunt u contact opnemen met uw bank om opheldering te vragen over de reden van de blokkering en om te bespreken welke stappen u kunt nemen om de situatie op te lossen. Het kan echter complex zijn om zelf uw recht te halen in dergelijke situaties, gezien de juridische en technische aspecten die hierbij komen kijken.

Daarom is het verstandig om juridisch advies in te winnen bij gespecialiseerde advocaten op het gebied van financieel recht, zoals Financieel Recht Advocaten. Onze deskundige advocaten hebben uitgebreide kennis van de Wwft en andere relevante wet- en regelgeving. Zij kunnen u bijstaan bij het begrijpen van uw rechten en het nemen van de juiste juridische stappen om uw bankrekening weer gedeblokkeerd te krijgen. Neem vandaag nog contact op met een van onze advocaten.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant