Nieuws: Investurion’s vermoedlijk misleidende informatie over de beleggingen

Ons advocatenkantoor wil u informeren over een recente ontwikkeling die van belang kan zijn voor uw financiële veiligheid. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een waarschuwing uitgebracht over Investurion B.V., een bedrijf dat vermoedelijk misleidende informatie verschaft over de besteding van beleggersgelden. Deze situatie onderstreept het belang van transparantie en eerlijkheid in de financiële sector.

Verdachte activiteiten

Investurion B.V. heeft beleggers aangetrokken met de belofte dat 100% van het ingezamelde kapitaal naar investeringen zou gaan, zonder kosten voor afdekking. Echter, volgens de AFM zijn er aanwijzingen dat het geld niet is gebruikt voor vastgoedinvesteringen, maar eerder voor persoonlijke verrijking van de leidinggevenden en hun naasten.

Misleidende voorstelling van zaken

De AFM uit zorgen over de wijze waarop Investurion de potentiële opbrengsten voorstelt. Rentes die aan beleggers beloofd zijn, lijken niet uitbetaald te worden met inkomsten uit vastgoed. Dit duidt op een mogelijk ernstige vorm van misleidende informatieverstrekking.

Juridische consequenties

Indien bevestigd, vertegenwoordigen deze acties een oneerlijke handelspraktijk. Getroffen consumenten kunnen civielrechtelijke stappen ondernemen tegen Investurion om naleving van de regels af te dwingen. De beslissing van de AFM om publiekelijk te waarschuwen kan juridisch worden betwist door belanghebbenden.

Ons advies

Als u betrokken bent bij of overweegt te investeren met Investurion, is het cruciaal om alert te zijn en de beschikbare informatie kritisch te beoordelen. Misleiding in de financiële sector kan ernstige gevolgen hebben voor uw investeringen.

Bij Financieel Recht Advocaten zijn we toegewijd aan het beschermen van uw rechten als belegger. Mocht u vragen hebben over deze zaak of vermoedt u slachtoffer te zijn van misleidende praktijken, neem dan contact met ons op. Onze experts staan klaar om u te adviseren en bij te staan waar nodig.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant