Nieuws: Schikking ABN Amro te laag volgens claimadvocaat De Gier

De consumentenbond heeft recentelijk een schikking getroffen met ABN Amro. De bank heeft te veel rente in rekening gebracht. Volgens de Consumentenbond zou de schikking zo’n 250 miljoen euro opleveren. Dit zou uitkomen op 50 tot 1750 euro per klant.

De Gier, claimadvocaat en oprichter van claimclub Qollect, vindt dit bedrag veel te laag. Volgens hem zou de totale compensatie mogelijk oplopen tot een bedrag van 4,2 tot 16,7 miljard euro.

Het stoort De Gier dat de schikking slechts teruggaat tot 2008 en alleen geldt voor consumptief krediet. Bovendien zou er geen rekening gehouden zijn met rentederving.

Verder hebben volgens De Gier niet alleen banken te hoge rente in rekening gebracht. Ook verzekeraars, leasemaatschappijen en creditcardaanbieders hebben zich volgens De Gier niet aan de regels gehouden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies of een onrechtmatig rentebeleid van uw bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant