Nieuws: Strafzaak Caelers eindelijk ten einde

Vastgoedondernemer Jos Caelers is maandag 13 december vrijgesproken. Caelers was acht jaar onderwerp van een lang strafonderzoek. Het OM moest maandag erkennen dat er geen bewijs was gevonden om hem verder te vervolgen.

Stichting

Caelers was geen kleine speler in de vastgoedwereld. hij was eigenaar van verschillende vastgoedobjecten, waaronder het Crown hotel in Eindhoven. Zijn toenmalige belastingadviseur Bluestone adviseerde in 2004 een Stichting Particulier Fonds op de Antillen. Dat zou fiscaal gunstig zijn. De Belastingdienst heeft hierover vragen gesteld, maar uit het kamp van Caelers kwam geen antwoord.

Ook waren er problemen met de volledigheid van de belastingaangifte in de jaren 2005 tot en met 2007. Dit was het begin van een langdurig onderzoek. Er is nu gebleken dat Caelers erop mocht vertrouwen dat zijn adviseurs deskundig genoeg waren om de aangifte op een correcte wijze in te vullen. Zijn advocaat vulde aan dat de Antillenconstructie naar de maatstaven van het recht van zeventien jaar geleden gewoon was toegestaan.

Ander doelwit

Caelers is zelf al zijn bedrijven kwijt en heeft de adviseurs van destijds aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. Dit is niet voor niets, want het gaat over meerdere miljoenen. Die zaak komt in mei voor, hoewel de belastingadviseurs in kwestie met het OM al enige tijd geleden een schikking hebben getroffen om strafrechtelijke vervolging te voorkomen. In deze strafzaak doet de rechter de dag na Kerst uitspraak.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR/EVR of andere verwijzingsregisters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant