Nieuws: Uitzending EenVandaag over beperkte informatievoorziening en risico’s van crowdfunding

Er gaan tegenwoordig serieuze bedragen in de crowdfundingsbranche om, maar de informatievoorziening naar het beleggende publiek lijkt in een groot aantal gevallen ondermaats te zijn. Hierdoor worden beleggingsbeslissingen niet zelden op basis van onvolledige en/of onjuiste informatie genomen. In een uitzending van EenVandaag van 5 november 2016 wordt op crowdfunding en de beperkte informatievoorziening ingegaan. U kunt deze uitzending hier raadplegen. Conclusie: crowdfunding lijkt met name de belangen van de kredietvragende ondernemers te behartigen, maar voorbij te gaan aan de belangen van de beleggers.

Financieel Recht Advocaten waarschuwt al enige tijd voor de risico’s die zijn verbonden aan investeren via crowdfunding wat volgens kenners risicovoller is dan beleggen in aandelen. Raadpleeg onze eerdere artikelen daarover:

Controle toezicht crowdfunding schiet tekort;
Onderzoek AFM: wat is de visie van investeerders op de risico’s van crowdfunding?;
Faillissement VacuMedical: crowdfunding-beleggers de grote verliezers?;
Financieel Recht Advocaten voorziet schadeclaims crowdfunding;

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een beleggingsbeslissing genomen en vreest u dat de informatie niet juist of onvolledig was? En heeft u daardoor schade geleden? Neem hier vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten. Wij staan u graag te woord.

Klik hier voor de uitzending van eenvandaag.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant