Nieuws: Wat kunt u doen als uw bankrekening is geblokkeerd?

Stelt u zich eens voor: u staat in de supermarkt om uw boodschappen af te rekenen en tot uw verbazing krijgt u de melding “onvoldoende saldo” bij het pinnen. Uw bankrekening is geblokkeerd, wat nu? In dit artikel bespreken we de situatie waarin uw bank uw bankrekening blokkeert en wat u kunt doen als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt. Het is belangrijk om te weten wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt nemen om deze kwestie op te lossen.

Bankrekening blokkeren: Mag de bank dat zomaar doen?

Banken blokkeren steeds vaker bankrekeningen, voornamelijk wanneer er een vermoeden van fraude bestaat. Dit vermoeden kan zelfs ontstaan door een betaling van of naar een buitenlandse bankrekening. Maar mag de bank uw bankrekening zomaar blokkeren of zelfs de bankrelatie opzeggen? Het antwoord is nee, daar zijn regels voor.

De maatschappelijke functie van de bank en uw rechten

De rechtbank Amsterdam heeft in een uitspraak van 1 april 2020 bevestigd dat banken een vergaande zorgplicht hebben. Deze zorgplicht geldt niet alleen ten opzichte van hun klanten, maar ook tegenover derden vanwege de maatschappelijke functie van de bank. Wanneer er sprake is van ongebruikelijke geldstromen, moet de bank ingrijpen door een bankrekening te blokkeren om schade bij derden te voorkomen. Als de bank deze plicht niet nakomt, kan de bank aansprakelijk worden gesteld.

De verplichting van de bank om u een bankrekening aan te bieden

Het belang van een betaalrekening kan zowel voor consumenten als bedrijven enorm zijn. In een uitspraak van de Hoge Raad op 5 november 2021 is bevestigd dat een bank, zoals ING Bank, verplicht kan zijn een bankrekening ter beschikking te stellen aan bijvoorbeeld een bedrijf. Het niet kunnen beschikken over een bankrekening maakt het vrijwel onmogelijk om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer of een bedrijf te exploiteren.

Wat kunt u doen als uw bankrekening is geblokkeerd?

Indien uw bankrekening geblokkeerd is, is het belangrijk om actie te ondernemen. Neem allereerst contact op met uw bank om te achterhalen waarom uw rekening geblokkeerd is en om te bespreken welke stappen u kunt nemen om de situatie op te lossen. In sommige gevallen kan het voldoende zijn om uw identificatie en relevante documentatie te verstrekken om de blokkade op te heffen.

Echter, het kan complex zijn om uw recht te halen in dergelijke situaties. Daarom raden wij u aan om juridisch advies in te winnen bij Financieel Recht Advocaten. Onze gespecialiseerde advocaten hebben uitgebreide kennis van het financieel recht en kunnen u helpen om uw zaak op te lossen.

Onze advocaten zullen uw situatie zorgvuldig beoordelen, de relevante wet- en regelgeving analyseren en de nodige stappen ondernemen om uw belangen te beschermen. Zij zullen met u samenwerken om een strategie te ontwikkelen die is afgestemd op uw specifieke situatie. Of het nu gaat om het opheffen van de blokkade van uw bankrekening of het voortzetten van de bankrelatie, onze advocaten zullen u deskundig advies geven en u door het juridische proces begeleiden.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant