Nieuws: Zaak rond witwassen bij ABN Amro waarschijnlijk nog dit jaar afgerond

Volgens de Telegraaf is het witwasonderzoek naar ABN Amro bijna afgerond. Hierdoor zal er binnenkort onderhandeld gaan worden over een schikking. Het onderzoek naar ABN Amro loopt al ruim een jaar. Volgens ingewijden, zo meldt de telegraaf, heeft het OM geen concrete witwasgevallen gevonden, zodat het lastig wordt betrokken bankmedewerkers of verantwoordelijke bestuurders strafrechtelijk te vervolgen. De onderhandelingen over een schikking zouden maximaal twee maanden duren, zodat de zaak nog dit jaar afgerond kan worden.

De fiscale opsporingsdienst (FIOD) zou vooralsnog uitsluitend algemene economische overtredingen hebben geconstateerd. Uit diverse controles van de toezichthouder was gebleken dat de bank de herkomst van het geld van alle klanten duidelijk op papier had. Als het bij deze overtreding van de Wwft blijft, is de kans dat de bank wordt gedagvaard zo goed als uitgesloten. Analisten gaan uit van een schikking van 400 miljoen euro. Als de bank en het OM er niet uitkomen over de hoogte van een schikking, volgt alsnog een gang naar de rechter.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies van uw hypotheekadviseur en/of bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant