Nieuws: Belangrijke juridische update omtrent Cryptocurrency-derivaten op Bitget

In een recente aankondiging heeft de cryptocurrency-derivatenbeurs Bitget, gevestigd op de Seychellen, belangrijke wijzigingen aangekondigd in hun Know Your Customer (KYC)-vereisten. Deze updates zijn bedoeld om de rechten en belangen van gebruikers te beschermen, en tegelijkertijd te voldoen aan de wereldwijde juridische voorschriften die voortdurend evolueren.

Verplichte niveau 1 KYC-verificatie

Vanaf september 2023 zal Bitget nieuwe gebruikers verplichten om niveau 1 KYC-verificatie te doorlopen bij registratie. Dit proces is ontworpen om een veilige omgeving voor cryptocurrency-handel te waarborgen en te voldoen aan regelgevende aanbevelingen van diverse toezichthouders wereldwijd.

Overgangsregeling voor bestaande gebruikers

Voor gebruikers die zich vóór 1 september 2023 hebben geregistreerd, is het noodzakelijk om de KYC-verificatie vóór 1 oktober 2023 te voltooien. Het platform benadrukt echter dat gebruikers die dit proces niet voltooien tot en met september, nog steeds in staat zullen zijn om stortingen te doen, opnames te maken en te handelen.

Beperkingen vanaf oktober

Vanaf oktober zullen gebruikers die de KYC-verificatie niet volledig hebben afgerond, beperkt worden tot het doen van opnames, het annuleren van orders, het inwisselen van inschrijvingen en het sluiten van posities. Ze zullen niet in staat zijn om nieuwe handelsorders te plaatsen op het platform.

Internationale regulering

Bitget streeft ernaar om wereldwijde normen voor KYC-procedures te implementeren, vergelijkbaar met reguliere financiële instellingen en gereguleerde organisaties wereldwijd. Dit initiatief sluit aan bij vergelijkbare updates in KYC-beleid onder cryptocurrency-uitwisselingen, zoals KuCoin en OKX, die eerder dit jaar vergelijkbare eisen invoerden om te voldoen aan anti-witwasregelgeving.

Belang van compliance

Deze KYC-procedures zijn essentieel om de identiteit van klanten te verifiëren voor risicobeoordeling en zijn in lijn met wereldwijde financiële regelgeving. Het niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot beperkingen op het gebruik van het platform.

Besluit

Als Financieel Recht Advocaten benadrukken wij het belang van tijdige naleving van deze KYC-verificatie vereisten om mogelijke beperkingen te voorkomen. Onze experts staan klaar om u te begeleiden en te adviseren bij eventuele juridische vraagstukken met betrekking tot cryptocurrency-derivaten. Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant