Nieuws: Heeft u een onterechte CIS-registratie?

Heeft u te maken met een onterechte registratie bij de Stichting CIS en wilt u deze laten verwijderen? De Stichting CIS is een organisatie van verzekeraars in Nederland die een databank bijhoudt. Hoewel de meeste mensen er normaal gesproken niets van merken, kan een CIS-registratie grote gevolgen hebben. Het gaat met name om de zogenaamde Extern Verwijzingsregister (EVR) registratie, die verzekeraars kunnen plaatsen als zij vermoeden dat er sprake is van verzekeringsfraude. Het hebben van een EVR-registratie kan leiden tot problemen bij het afsluiten van reguliere verzekeringen en zelfs invloed hebben op uw werk.

Onze diensten

Bij Financieel Recht Advocaten begrijpen we hoe ingrijpend een onterechte CIS-registratie kan zijn. We staan klaar om u te helpen bij het verwijderen van uw CIS-registratie. Het is belangrijk om te weten dat een verzekeraar niet zomaar een EVR-registratie mag plaatsen. Hier zijn strikte eisen aan verbonden, zoals vastgelegd in zowel de rechtspraak als het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen (PIFI). Een verzekeraar moet aantonen dat er sprake is van opzettelijke misleiding en verzekeringsfraude om een registratie te rechtvaardigen.

Als u van mening bent dat uw registratie onterecht is, helpen wij u graag om dit aan te vechten. We kunnen u begeleiden bij het contact met uw verzekeraar en indien nodig juridische stappen ondernemen, bijvoorbeeld via de rechter. We begrijpen dat het proces verwarrend en overweldigend kan zijn, daarom zullen we de situatie grondig met u bespreken en uitleggen wat uw mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op

Heeft u te maken met een onterechte CIS-registratie in het EVR en wilt u deze laten verwijderen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Financieel Recht Advocaten. Onze ervaren advocaten op het gebied van Financieel Recht kunnen u adviseren en bijstaan in uw zaak.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant