Nieuws: Onderzoek naar witwassen en terrorismefinanciering in de vastgoedsector

In het jaarverslag van 2022 van verzekeraar Achmea blijkt een tot op heden onopgemerkte passage te zijn opgenomen, waaruit blijkt dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoek doet naar de vastgoedtak van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Dit onderzoek heeft betrekking op de manier waarop het bedrijf zijn klanten controleert op witwassen en terrorismefinanciering.

Het monitoren van transacties

De AFM richt zich specifiek op het “monitoren van transacties en het meldproces ten aanzien van ongebruikelijke transacties”. Deze actie is geïnitieerd naar aanleiding van een melding die Syntrus Achmea zelf heeft gedaan over een ongebruikelijke transactie in overeenstemming met de Wet ter voorkoming witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Wat betekent dit voor u als normale burger en wat kunt u doen als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt? In dit artikel zullen we de essentie van deze zaak uitleggen en hoe onze advocaten u kunnen helpen.

De kern van de zaak

Het onderzoek van de AFM richt zich op de vastgoedtak van Syntrus Achmea Real Estate & Finance met betrekking tot het monitoren van transacties en het meldproces van ongebruikelijke transacties. Dit heeft betrekking op witwassen en terrorismefinanciering, twee ernstige misdrijven die de integriteit van onze financiële systemen bedreigen.

De Wet ter voorkoming witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is bedoeld om financiële instellingen te verplichten ongebruikelijke transacties te melden en maatregelen te treffen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Het is essentieel dat deze wet strikt wordt nageleefd om de veiligheid en stabiliteit van onze samenleving te waarborgen.

Hoe kunnen onze advocaten u helpen?

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt waarin u vermoedt dat er sprake is van witwassen of terrorismefinanciering, is het van cruciaal belang dat u snel juridisch advies inwint. Onze ervaren advocaten in financieel recht kunnen u bijstaan en u begeleiden door het complexe juridische landschap.

Ons team van experts kan u helpen bij het begrijpen van uw rechten en verplichtingen, en u voorzien van de juiste juridische strategie om uw belangen te beschermen. Of u nu een vermogensbeheerder, vastgoedinvesteerder of een andere betrokkene in de financiële sector bent, wij staan klaar om u te ondersteunen. Neem contact met ons op om uw zaak verder toe te lichten.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant