Nieuws: Uw banktransacties onder de loep: wat te doen bij een informatieverzoek

In een tijd waarin financiële veiligheid voorop staat, kan het ontvangen van een informatieverzoek van uw bank over bepaalde transacties zowel verwarrend als zorgwekkend zijn. Dit artikel legt uit waarom banken deze informatie opvragen en wat de mogelijke consequenties kunnen zijn als u niet reageert. Ook bieden wij advies over hoe u het beste kunt handelen in deze situaties.

Waarom uw bank om informatie vraagt

Banken hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om financiële criminaliteit, zoals witwassen en terrorismefinanciering, te voorkomen. Dit komt voort uit de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als gevolg hiervan kunnen banken vragen om uitleg over ongebruikelijke transacties op uw rekening.

Het belang van reageren op het verzoek

Hoewel een dergelijk verzoek indringend kan aanvoelen, is het essentieel om hieraan gehoor te geven. Het negeren van een informatieverzoek van uw bank kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals het blokkeren van uw rekening en het beëindigen van de klantrelatie.

Gevolgen van het negeren van een informatieverzoek

Indien u niet reageert op het informatieverzoek, kan de bank maatregelen nemen zoals het blokkeren van uw rekening of zelfs het beëindigen van de volledige klantrelatie. Dit kan resulteren in opname in interne en externe registers, wat uw mogelijkheden om bankdiensten te gebruiken ernstig kan beperken.

Hoe wij u kunnen helpen

Als u een informatieverzoek van uw bank heeft ontvangen, is het cruciaal om snel en adequaat te handelen. Ons advocatenkantoor, gespecialiseerd in Financieel Recht, kan u ondersteunen bij het opstellen van een passende reactie. Wij helpen u de vragen van de bank zorgvuldig te beantwoorden en adviseren u over de mate van informatie die u dient te delen.

Neem contact op met Financieel Recht Advocaten voor professionele ondersteuning bij het beantwoorden van een informatieverzoek van uw bank. Samen zorgen we ervoor dat u de juiste stappen neemt om verdere complicaties te voorkomen.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant