Uitspraak: Onvoldoende uitleg over transacties zorgt voor beëindiging bankrelatie

Ondanks uitgebreid e-mailverkeer tussen de accountant en ABN Amro bleef het businessmodel van de parfum-, cosmetica- en telefoon retailer onduidelijk voor de bank. Het werd vertaald in miljoenen dollars, maar ABN Amro zei sterke vermoedens te hebben dat het bedrijf betrokken was bij btw-fraude en ik besloot de relatie te beëindigen. Dit komt omdat we onvoldoende inzicht hadden in de activiteiten- en betaalstroom.

Aanleiding

Cosmetica winkel verkoopt voornamelijk elektronica en heeft ook schoonheidssalons. Bij ABN Amro zijn verschillende bedrijven van ondernemers gevestigd. Afgelopen oktober vroeg de bank in het kader van een klantenonderzoek informatie over haar bedrijfsactiviteiten en miljoenen transacties.

Volgens RA van Wesselman Accountants heeft de adviseur namens de cliënt een reactie gestuurd, maar bleven er ook na verdere vragen en nieuwe antwoorden van de accountant nog veel onduidelijkheden over. Daarom stuurde de bank in maart van dit jaar een brief naar bedrijven waarvan de bankrelatie in mei werd beëindigd.

Kort geding

De ondernemer en zijn bedrijf zijn een kort geding aangespannen tegen de bank. ABN AMRO heeft de betalingen die cosmeticawinkels via hun Bol.com-accounts ontvangen voldoende transparant en legitiem gemaakt, maar heeft voorlopig vastgesteld dat dit slechts 5% van de verkopen op de lopende rekening zal beïnvloeden. Het bedrijf was niet in staat om de resterende 95% van de inkomsten uit de verkoop van telecomapparatuur voor zijn rekening te nemen. Van 1 januari 2019 tot 27 mei 2021 werd onze betaalrekening gecrediteerd en gedebiteerd met een totaal van € 9.986.299,66.

Het is opvallend dat de tegoeden op haar rekening nog steeds worden gedebiteerd. Hierdoor blijft uw saldo op de lopende rekening laag. Betaalrekeningen voor cosmetische transacties blijken vooral te worden gebruikt als tussenrekening voor het overboeken van grote bedragen tussen partijen die niet of voor korte tijd geverifieerd kunnen worden. Phonetje Netherlands, JRA Products & Services, Snel Logistiek en Beheer, APR Trading, AK Trading, Dutchstone Projectontwikkeling (partijen betrokken bij grote transacties, red.) zijn moeilijk te vinden in openbare bronnen. Geen van deze partijen heeft een functionerende website of fysieke winkel. ABN AMRO merkte ook op dat deze partijen vaak pas na 2017 zijn opgericht en al snel voor miljoenen euro’s kunnen handelen.

Snel Logistics en JRA Products zijn gevestigd in het beruchte gebouw Heerhugowaard. Het gebouw werd gesloten door burgemeester Heelfgowart nadat verschillende vormen van criminele activiteiten waren ontdekt, waaronder witwassen, belastingontduiking en verschillende vormen van fraude. Verder heeft ABN AMRO vastgesteld dat bij al deze partijen hun btw-nummer kort na de transactie met de cosmetica retailer is ingetrokken of ongeldig gemaakt. ABN AMRO heeft dan ook sterke vermoedens dat het bedrijf betrokken is bij btw-fraude. Transacties van miljoenen dollars in de cosmetica handel zijn niet te bewijzen. Er zijn geen koop-, transport-, verzekerings- of financieringsovereenkomsten tussen groepsmaatschappijen. Onderpand leek nooit te zijn verstrekt voor de grote uitbetaling en het bleef onduidelijk in welk startkapitaal de cosmetica-deal zijn miljoenen dollars had geopend.

Ieder bewijs dat goederen daadwerkelijk door de cosmetica handel zijn gekocht, doorverkocht en feitelijk zijn geleverd ontbreekt. De accountant van de vennootschappen heeft alleen facturen overgelegd. Verder staat er niets op papier. Het verdienmodel van de cosmetica handel is onduidelijk gebleven en het bestaansrecht van het bedrijf als kennelijke schakel in een langere B2B keten is voor ABN AMRO niet te doorgronden.

Schoonheidssalons worden eigenlijk gefinancierd door de cosmetica-industrie. Het financieren van legitieme, arbeidsintensieve en slecht gekapitaliseerde bedrijven, zoals schoonheidssalons met vermoedelijk illegale middelen, is een veel voorkomende vorm van witwassen. Dit is een onaanvaardbaar risico voor ABN AMRO.

Beoordeling voorzieningenrechter

ABN AMRO wijst er terecht op dat het bedrijf feitelijk wordt gefinancierd door Cosmetics Trading BV, wat een onaanvaardbaar risico oplevert dat kappers geld witwassen. Dit betekent dat het beëindigen van de bankrelatie met de salon naar geen enkele maatstaf van redelijkheid en billijkheid onredelijk is. In tegenstelling tot de cosmetica-industrie hebben schoonheidssalons echter nog geen andere bank gevonden en hebben ze vijf medewerkers in dienst, dus hun belang om de bankrelatie voor een korte, tijdelijke periode voort te zetten, zal waarschijnlijk groter zijn dan het belang van AMRO bij onmiddellijke beëindiging. ABN AMRO heeft daarom de opdracht gekregen om de bankrelatie nog drie maanden voort te zetten op de in het besluit aangegeven wijze. Het is wel te verstaan ​​dat ABN AMRO zich aan deze uitspraak zal houden en dat er geen sancties zullen worden opgelegd aan deze veroordeling.

ABN AMRO heeft, gelet op de wijze waarop hij als (indirect) directeur van het bedrijf zijn informatieplicht vervulde, naar eigen zeggen alle vertrouwen in hem verloren, of beter gezegd niet geslaagd, haar relatie met de ondernemer onderhands beëindigd. In feite waren het de bestuurders (Holding Company, red.) die ABN AMRO de gevraagde duidelijkheid hadden kunnen verschaffen en dat ook hadden moeten doen, maar hebben dat niet gedaan.

Onder de gegeven omstandigheden en in overeenstemming met maatstaven van redelijkheid en billijkheid zou het beëindigen van de relatie door het Bestuur niet onredelijk of nalatig zijn. Bovendien zal de algemeen directeur als gevolg van dit ontslag niet worden afgesloten van een betaalde baan, aangezien hij nu elders bankrekeningen kan openen.

De directeur is niet ondervraagd in het kader van het klantenonderzoek van ABN AMRO, maar volgt het werk van zijn groep. Daarom mocht ABN AMRO ook haar bankrelatie met de bestuurders beëindigen.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR, het Incidentenregister en het EVR? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant