Honderden particulier beleggers hebben hun geld in een Nederlands innovatiefonds gestoken. Het fonds beloofde gouden bergen met een rente van 7%, waarbij werd belegd in nanotechnologie, ‘Ocean Clean-up’, medische instrumenten en 3D-printen.
De toezichthouder AFM greep in het najaar van 2018 al in. Met de uitgifte van obligaties was ruim 4 miljoen euro opgehaald door Ruben Wolf. Daarvan was slechts 31% besteed aan innovatie van producten en diensten. Wat er met de overige 69% is gebeurd, blijft onduidelijk. Wel heeft Wolf ruim 176.000 euro gestoken in de organisatie van een dancefeest in de hoofdstad van de Filipijnen.
Het dancefeest is er nooit gekomen. Volgens Wolf zou dit komen door de ‘war on drugs’, maar de curator van de andere beleggingsfondsen van Wolf had hier zijn twijfels over. Met die fondsen had Wolf immers al eerder miljoenen opgehaald voor ‘Neverland Manilla’. Door de curator is destijds aangifte gedaan bij de FIOD.
Het is onduidelijk of de FIOD tot actie is overgegaan. Afgelopen week is het Nederlands innovatiefonds door de AFM als ‘schijnconstructie’ failliet verklaard. De aangestelde curator van het Nederlands innovatiefonds was dinsdagochtend niet bereikbaar om commentaar te leveren. Het telefoonnummer van Wolf in Amsterdam was buiten gebruik. Ook in Manila, waar Wolf een bedrijfje heeft, werd de telefoon niet opgenomen.
Klik hier voor het gehele artikel van Quote d.d. 14 januari 2020.
Financieel recht advocaten
Wilt u advies over of begeleiding bij een conflict met uw tussenpersoon of financieel adviseur? Neem dan nu contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten.
Wij staan voor u klaar
- Tegen financiële dienstverleners
- 10+ jaar ervaring
- Eerlijk en transparant