Uitspraak: ING zet bankrelatie op met exploitant van coffeeshops na uitspraak gerechtshof

Onlangs heeft het gerechtshof uitspraak gedaan in een opmerkelijke zaak tussen ING en een exploitant van twee coffeeshops. ING had aanvankelijk de bankrelatie opgezegd, maar stemde ermee in om de opzegging op te schorten tot de uitkomst van een bodemprocedure. Helaas voor de exploitant kreeg hij deels ongelijk in de bodemprocedure, waardoor ING alsnog de opzegging doorvoerde. Vervolgens spande de exploitant een kort geding aan om de opzegging ongedaan te maken, maar zowel de voorzieningenrechter als het gerechtshof waren het met ING eens.

De uitspraak van het gerechtshof

Het gerechtshof heeft de beslissing van de voorzieningenrechter bekrachtigd en geoordeeld dat de exploitant niet in het gelijk staat. De exploitant beweerde dat er een overeenkomst was gesloten waarin was afgesproken dat ING de opzegging van de bankrelaties zou opschorten totdat het gerechtshof een definitieve einduitspraak had gedaan. Het gerechtshof oordeelde echter dat deze bewering niet aannemelijk was.

De correspondentie tussen de partijen wees erop dat de afspraken alleen betrekking hadden op de bodemprocedure in eerste aanleg, zonder vermelding van hoger beroep of een onherroepelijke uitspraak. Het gerechtshof was van mening dat het op de weg van de exploitant lag om duidelijk te maken dat zij een kort geding zouden starten als ING de uitspraak in hoger beroep niet zou willen afwachten.

Wat kunt u doen in een vergelijkbare situatie?

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, waarbij uw bankrelatie onverwachts wordt beëindigd, is het belangrijk om de specifieke omstandigheden van uw zaak te beoordelen. Het kan verstandig zijn om juridisch advies in te winnen om uw rechten en mogelijke opties te begrijpen. Onze ervaren advocaten op het gebied van financieel recht staan klaar om u te helpen en uw zaak te beoordelen. Wij begrijpen dat het verliezen van een bankrelatie grote gevolgen kan hebben voor uw bedrijf, en we zullen er alles aan doen om uw belangen te behartigen.

Neem vandaag nog contact op met onze advocaten

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt en juridische bijstand nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze advocaten van Financieel Recht Advocaten. Wij hebben ruime ervaring en expertise op het gebied van financieel recht en kunnen u bijstaan in uw juridische strijd.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant