Uitspraak: Knab N.V. hoeft bankrelatie niet te rectificeren

Op 8 mei 2024 heeft de rechtbank Amsterdam een uitspraak gedaan waarin zij oordeelde dat Knab N.V. gerechtvaardigd een bankrelatie heeft opgezegd met oog op de risico’s die deze cliënt [eiser] met zich meebracht.

Achtergrond van de zaak

In deze zaak heeft de naamloze vennootschap Knab N.V. de bankrelatie met een van haar cliënten stopgezet. Deze beslissing werd genomen omdat er geen verklaringen konden worden gegeven voor de lange werkdagen en grote geldopnamen van deze cliënt. Knab N.V. kon hierdoor hun klantonderzoek, waarin risico’s beoordeeld worden en het transactieprofiel wordt bepaald, niet afronden waardoor de bank genoodzaakt was de relatie stop te zetten. De cliënt [eiser] besloot dat hij het niet eens was met deze beslissing en stapte naar de rechtbank.

De visie van de eiser

De client [eiser] wil in dit geschil als uitkomst dat; De bankrelatie hersteld wordt; Hij binnen 24 uur na het vonnis weer toegang heeft tot zijn rekening; Verwijdering uit het IVR (Intern Verwijzingsregister). Eiser stelt dat hij de benodigde stukken heeft geleverd en zijn medewerking aan het klantonderzoek niet kan leiden tot beëindiging van de bankrelatie.

De verdediging van Knab N.V.

Knab N.V. voert aan dat maandenlang 16 à 20 uur per dag werken niet geloofwaardig is. Verder wordt aangevoerd dat de eiser geen stukken heeft verstrekt die deze 100 urige werkweken verklaren. Hiernaast stelt Knab N.V. dat de toelichting van de eiser te vaag was en dat zij daarom hun klantonderzoek niet kunnen afronden. Dit resulteert in de beëindiging van de klantrelatie op basis van artikel 5 lid 3 van de wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

Beoordeling rechtbank

De rechtbank stelt dat Knab verplicht was de bankrelatie te beëindigen. Er is voldoende grond om de eiser op te nemen in het IVR. De voorzieningen in de claim van de eiser worden geweigerd en dient de proceskosten te vergoeden.

Financieel recht advocaten

Heeft u een geschil met een bank? Neem vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten, wij helpen u graag verder bij het zoeken naar de oplossing voor uw geschil.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant