Uitspraak: Succesvolle bevriezing van crypto accounts door slachtoffer van boilerroomfraude

Bent u bekend met de risico’s van beleggen in cryptocurrency? Slachtoffer zijn van boilerroomfraude kan desastreuze financiële gevolgen hebben. Recentelijk heeft een slachtoffer met succes de bevriezing van crypto accounts afgedwongen, een belangrijke overwinning in de strijd tegen fraude. Lees verder om te ontdekken hoe juridische stappen kunnen helpen in dergelijke situaties.

Boilerroomfraude en beleggingen

Boilerroomfraude is een vorm van oplichting waarbij slachtoffers worden overgehaald om te investeren in niet-bestaande of waardeloze aandelen. In dit geval stuurde het slachtoffer bitcoins ter waarde van ruim €100.000 naar een adres dat door Globalcoin werd verstrekt. Helaas bleek dit een frauduleuze actie te zijn.

Juridische stappen tegen fraude

Het slachtoffer vorderde een ordemaatregel om de betrokken accounts bij crypto-exchange Kyrrex te bevriezen. De voorzieningenrechter stelde vast dat de fraude voldoende aannemelijk was gemaakt en dat er een spoedeisend belang was bij de gevraagde maatregelen. Hierdoor kon de maatregel ex parte, zonder voorafgaande kennisgeving aan de betrokken gebruikers, worden opgelegd.

Bevriezing van crypto accounts

De voorzieningenrechter beval Kyrrex om de betrokken gebruikers te identificeren, hun accounts te bevriezen en bekend te maken welke activa door de ordemaatregel waren getroffen. Deze maatregel blijft van kracht totdat er een eindvonnis is in het kort geding. Dit voorkomt dat de fraudeurs de activa snel kunnen verplaatsen en zo de rechtsgang kunnen ontlopen.

Rol van Financieel Recht Advocaten

Het proces toont aan hoe belangrijk het is om juridische stappen te ondernemen bij financiële fraude. Financieel Recht Advocaten kunnen u bijstaan bij het nemen van de juiste juridische maatregelen om uw belangen te beschermen. Als u problemen heeft met banken, leningen of hypotheekverstrekkers, neem dan contact op met Financieel Recht Advocaten voor deskundig advies en begeleiding.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant