Nieuws: Nyenrode ontslaat hoogleraar Jaap Koelewijn wegens banden met fraudeverdachten

Nyenrode Business University, de oudste particuliere universiteit van Nederland, heeft hoogleraar Jaap Koelewijn ontslagen wegens banden met fraudeverdachten. Hij gaf aan het Financieel Dagblad aan dat hij de fraudeurs een tweede kans wilde geven.

Jaap Koelewijn is naar eigen zeggen in zee gegaan met de mannen, omdat ook fraudeurs een tweede kans verdienen, zo stelde hij in het Financieel Dagblad. De samenwerking vindt zijn oorsprong in vastgoedbeleggingsfonds Eurofonds en valutafonds Topfund. Van het eerste fonds is Koelwijn oprichter en voor dit fonds is 1,1 miljoen euro opgehaald. De fraudeverdachten, Michel G. en Ad van T, hebben Koelweijn hierbij geholpen. Van T. was juridisch adviseur bij het opstellen van het Informatie Memorandum van Eurofonds. Topfund werd door G. bedacht. Michel G. opereerde daarbij onder valse naam en Koelewijn was er commissaris.

Koelewijn heeft nu besloten dat G. per 1 oktober bij de beide fondsen zal opstappen. Ook Ad van T. zal geen werkzaamheden meer uitvoeren als juridisch adviseur voor Eurofonds. Michel G. werd in 2012 al gearresteerd voor verschillende pogingen van beleggingsfraude. Hij werd in een van deze zaken tot 10 maanden cel veroordeeld. Nyenrode Business University, laat aan accountant.nl weten dat Koelewijn niet meer zal terugkeren als hoogleraar.

Financieel Recht Advocaten helpt u verder

Wij van Financieel Recht Advocaten hebben veel ervaring met het procederen tegen financiële instellingen als het gaat om het Wwft onderzoek. Heeft u vragen met betrekking tot verplichtingen van de Wwft, het cliëntenonderzoek (KYC onderzoek), Customer Due Dilligence (CDD) of de registratie van uw persoonsgegevens in interne of externe verwijzingsregisters (EVR/IVR). Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant