Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Second opinion

Weigert uw rechtsbijstandsverzekeraar dekking te verlenen door zich op het standpunt te stellen uw zaak geen redelijke kans op succes heeft? Twijfelt u aan de juistheid van dat oordeel? U heeft in beginsel het recht om dat oordeel te laten toetsen door een externe advocaat!

Verzekeraar weigert dekking

Het komt nogal eens voor dat de rechtsbijstandsverzekeraar meent dat een bepaalde zaak geen redelijke kans op succes heeft. Dat kan meerdere oorzaken hebben, waaronder;

  • het ontbreken van kennis zijdens de rechtsbijstandsverzekeraar over een specifiek rechtsgebied; 
  • de rechtsbijstandsverzekeraar heeft niet alle stukken in het dossier en doet geen moeite om het dossier completer te maken door stukken op te vragen bij derden en/of de wederpartij;
  • enz.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw zaak daadwerkelijk geen redelijke kans op succes heeft. 

U kunt dat oordeel van de rechtsbijstandsverzekeraar laten toetsen door een externe advocaat. In de meeste gevallen kan dat zelfs op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar. Het laten toetsen van dat oordeel door een externe partij heet een second opinion. Ook wij kunnen dat voor u doen.

Wij zijn een advocatenkantoor dat onafhankelijk is van alle rechtsbijstandsverzekeraars. Daarnaast zijn wij ook onafhankelijk van de aan de rechtsbijstandsverzekeraars gelieerde vennootschappen. 

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandsverzekeraar treft u een zogenaamde geschillenregeling aan. 

Laatste tweets