Uitspraak: Rechtbank Amsterdam bevestigt opzegging zakelijke rekening door Knab

Onlangs heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak waarin een zzp’er in de zorg zijn bankrekening verloor vanwege verdenkingen van witwaspraktijken. Dit vonnis benadrukt het belang van juridisch advies bij conflicten met banken.

Achtergrond van de zaak

In een recente uitspraak van de rechtbank Amsterdam werd de opzegging van een zakelijke rekening door Knab N.V. bevestigd. De eiser, een zzp’er in de zorg, had te maken met verdenkingen van witwassen. Knab stelde vragen over de herkomst van grote bedragen en frequente contante opnames. Ondanks de verstrekte antwoorden en documenten, bleef Knab bij haar beslissing om de rekening te beëindigen.

Juridische argumenten

Knab baseerde de opzegging op zowel contractuele als wettelijke gronden. Volgens de algemene bankvoorwaarden en de wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) is een bank verplicht om bij twijfel over de herkomst van geld de relatie met de klant te beëindigen. Dit betekent dat banken een zorgplicht hebben en zorgvuldig moeten omgaan met dergelijke situaties.

Belangrijke bevindingen

De rechtbank vond het ongeloofwaardig dat de eiser maandenlang gemiddeld 100 uur per week had gewerkt. Dit, samen met de frequente contante opnames, rechtvaardigde de opzegging van de rekening. Bovendien voldeed de eiser niet aan de verplichting om voldoende inzicht te geven in de transacties op zijn rekening.

Waarom juridisch advies belangrijk is

Deze zaak benadrukt hoe belangrijk het is om juridisch advies in te winnen bij conflicten met banken. Financieel Recht Advocaten kan u helpen om uw rechten te beschermen en te voorkomen dat uw zakelijke rekening zomaar wordt opgezegd. Bij problemen met banken, leningen of hypotheekverstrekkers is deskundige hulp essentieel.

Heeft u problemen met uw bank of is uw zakelijke rekening onterecht opgezegd? Financieel Recht Advocaten staat klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor juridisch advies en voorkom verdere problemen. Uw zakelijke toekomst hangt ervan af.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant