Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Klik op een van de onderstaande titels om een uitspraak te raadplegen. De uitspraken staan per onderwerp gerubriceerd. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Zorgplicht crowdfunding

Voor ondernemers is het de afgelopen jaren erg lastig geworden om een financiering te krijgen via reguliere kanalen als de bank. Daarom zoeken zij hun heil elders. Eén van de manieren om tóch aan een financiering te komen, is via crowdfunding. Eigenlijk is crowdfunding gewoon beleggen waarbij de investeerders kapitaal verschaffen aan ondernemingen (equity based of loan based). Het is van belang dat de beleggers goed worden geadviseerd over de risico's van crowdfunding. Daarbij nemen crowdfunding en andere alternatieve financieringsvormen zulke grote vormen aan, dat het niet ondenkbaar is dat binnen afzienbare termijn schades zullen ontstaan.

Heeft u vragen over crowdfunding? Neem dan contact met ons op.

Terug
Rechter: ervaren belegger in crowdfundingproject had beter moeten weten
Crowdfundingplatform schiet tekort in haar verplichtingen jegens investeerders
Accountant schendt zorgplicht bij crowdfunding via Collin Crowdfund [eigen zaak]
Terug
Laatste tweets